ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ; ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Χλαμύδια

Τα χλαμύδια (Chlamydia trachomatis) αποτελούν το πιο συχνό ΣΜΝ από την κατηγορία των βακτηρίων. Αυτά μπορεί να μεταδοθούν μετά από κολπική, πρωκτική ή στοματική ερωτική επαφή.

Εάν μια έγκυος γυναίκα έχει μολυνθεί από χλαμύδια, το νεογέννητο μπορεί να μολυνθεί κατά τον τοκετό.

Τα χλαμύδια αποτελούν γενικά μια «σιωπηρή νόσο» επειδή το 75% των γυναικών και το 50% των ανδρών που έχουν μολυνθεί μπορεί να μην εμφανίζουν συμπτώματα.

Άλλοτε (μετά από μόλυνση του τραχήλου ή της ουρήθρας) μπορεί να προκληθούν ασυνήθιστες εκκρίσεις από τον κόλπο ή το πέος ή καύσος κατά την ούρηση.

Ορισμένες γυναίκες, όταν το νόσημα επεκταθεί από το τράχηλο της μήτρας στις σάλπιγγες μπορεί να παρουσιάσουν πυρετό, πόνο στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, πόνο κατά την ερωτική επαφή, ναυτία, ή αιμορραγία μεταξύ των περιόδων.

Επιπρόσθετα, αν δεν θεραπευθούν τα χλαμύδια μπορεί να αποτελέσουν αιτία στειρότητας. Λόγω των ανωτέρω, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι απαραίτητη.

Η διάγνωση των χλαμυδίων τίθεται από τον ιατρό μετά από εργαστηριακές εξετάσεις ενώ η θεραπεία τους γίνεται με την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή.

Τα άτομα με χλαμύδια θα πρέπει να απέχουν από ερωτικές επαφές μέχρι να θεραπευθούν, τόσο αυτά όσο και οι σύντροφοι τους, διότι διαφορετικά είναι πιθανή η επαναμόλυνση τους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το ιατρείου λειτουργεί κατόπιν ραντεβού

Λ. Πατησίων 207, 11632 - Αθήνα

+30 2108628043 - +30 6945296887

info@pmanolakou.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ